Mayský kalendář Tzolkin - JAK PRACUJE?

MAYSKÝ KALENDÁŘ TZOLKIN 



POUŽITÁ DÍLA Hanna Kotwicka – Ja jestem innym ty. Tzolkin i ty. Przewodnik. 

Birgitte Raisine – The Serpent and the Jaguar. Living in Sacred Time. Theresa 

Crabtree – Mayan Messeges. 



Překlady Lenka Elven Sykorova



Tzolkin je slovo složené Tzol ( počet ) kin ( den). Tzolkin se skládá z 260 dnů a obsahuje 20 Znamení – denních Průvodců a 13 Tónů, které máte k dispozici každý den. Každé Znamení disponuje danou spirituální Energií. Když se naučíte vnímat tuto energii – dokážete zaznamenat, že každý den jsou vaše pocity jiné. Je to stejné jako u lidí, někteří mají jemnější energii, jiní mají více aktivní energie. V kalendáři najdete 13 čísel – 13 Tónů. 

Třináctidenní cyklus začíná číslem 1 a nazývá se Trecenium. Tzolkinovský rok začíná IMIX 1. Po 260 dnech se znovu opakuje, ovšem na vyšší fraktální úrovni. 20 Znamení se páruje s 13 Tóny a vytváří tak jedinečný energetický vzorec. 20 Znamení najdete na větším prstenci grafu a 13 tónů na menším. IMIX, IK, AK’BAL, KAN, CHICCHAN, CIMI, MANIK, LAMAT,MULUC, OC, CHUEN,EB, BEN, IX, MEN, CIB, CABAN,ETZNAB, CAUAC,AHAU. 

Starověcí Mayové byli velmi pokročilí v matematice, astrologii a astronomii. Přesností kalendáře získali pověst Strážci ČASU. Jejich znalosti a metody jsou velmi komplexní. Po celá staletí následovali několik kalendářů, z nichž každý měl specifický účel. Kalendář TZOLKIN je jejich Posvátný kalendář. Energie každého dne je velmi důležitá pro inkarnaci – každá duše si vybírá svého Denního Průvodce - Sluneční Znamení, ve kterém se narodí. Členové domorodého kmene tak znali účel každého člověka a důvod inkarnace na Zemi a tak věděli, jak vychovávat děti a podporovat jejich schopnosti a dovednosti, s tímto účelem spojené. 

Každodenní Tzolkin je navržen tak, aby každý mohl žít život plný míru, lásky a radosti, bez ohledu na to, co se děje ve světě. Pomáhá udržovat životní rovnováhu ve vysokých frekvencích Lásky a vděčnosti, zajišťuje, že vaše cesta bude plná milosti a krásy. Mayové slavili narozeniny podle duchovních energií dne narození, které se cyklicky opakují každých 260 dnů. V tomto způsobu připomínání našeho příchodu na svět se odráží zcela odlišný způsob pohledu na obsah pojmu člověk. Jsou-li narozeniny vnímány v kontextu duchovního času Tzolkinových cyklů, znamená to, že člověk je vnímán především jako duchovní bytost. A protože jsou to Energie Cyklů Vědomí, které vytvářejí tento Vesmír, může být pro člověka podstatnější vědět, kdy se narodil v kontextu Evolučního Spirálního času, než v kontextu stále dokola se opakujících astronomických cyklů. A tak ještě dnes dávají Mayové do vínku svým novorozencům kombinaci čísla a denního znamení podle Tzolkinu. To proto, že narození v příslušný den může mít důležité důsledky pro váš osud i pro váš charakter. V cyklu tzolkinu existují určité dny, kdy se mohou odehrávat významné události vašeho života a ty mohou sloužit jako vodítko pro určení vašeho preinkarnačního plánu. Důvod je ten, že pokud si zvolíte zrození do Posvátného Vesmíru Času např. v den IK 7, pak všechny dny, které mají energii IK, nebo 7, budou reaktivovat vaši paměť, abyste si mohli vzpomenout proč jste přišli na svět a jaké v něm máte poslání. Obecně to znamená, že dny, kterým vládne číslo a Znamení, ve kterém jste se narodili, bude mít vaše životní poslání “ příznivý vítr v zádech“. Události, které vás v tyto dny potkají, nemusejí být pochopitelně vždy příznivé a někdy mohou mít formu ponaučení, která musíte pro svůj další růst získat. Přejímejte vše. 

Galaktické narozeniny ( tzolkinové) se objevují v mayském kalendáři jednou za 260dnů. Narozeninový kin tvoří - Energie Pečeti a Energie Tónu. Každý kin obsahuje přesně definovaný inkarnační záměr – je to energetický potenciál který je „ zapsán“ v DNA – čili energetický vzorec – kód. Důležitým aspektem Mayského kalendáře je tzv. KŘÍŽ VZTAHŮ. Každý kin narození má tento energetický kříž pevně daný – obsahuje 4 kiny = 4 Energetické vzorce – uprostřed nichž leží váš centrální kin – váš energetický kód. Každá ze 4 okolních Energií má na vás přesný energetický vliv a jejich jediný úkol je ZVYŠOVAT ÚROVEŇ VAŠEHO VĚDOMÍ – každý přesně daným způsobem, takže neustále testují především naše tělo emocionální - naši životní zralost, aranžují události, a testují, zda dodáváme do kolektivního vědomí pozitivní aspekty. Jde o to, abychom se uměli sjednotit se skupinou - neupřednostňovali svoji „ jinakost “, ale zároveň si zachovali INDIVIDUALITU A SEBEVĚDOMÍ. Všechny partnerské energie nás povzbuzují na cestě ke zvyšování Vědomí.

Nejlepší způsob sledování Dnů podle Mayského kalendáře je ke každému dni vašeho diáře nebo stolního kalendáře napsat číslo kinu pro orientaci a přehled, jakou Vesmírnou energií jsme ovlivňováni a jaká osobní často skrytá nevědomá témata nás budou žádat o pozornost a uzdravení. A podle čísla kinu vyhledat na tomto blogu ve štítku tento den čili přesný popis. Takže nový Mayský rok začíná například nyní 5.12.2023 a tento den je označen jako 1. den čili kin číslo 1 a pokračuje až do konce tohoto 260 denního cyklu 20.8.2024 a 21.8. 2024 začíná opět nové kolo.

video 

Nejoblíbenější

ZIMNÍ SLUNOVRAT – ZLATÁ AKTIVACE

DOBROVOLNÉ DUŠE & KNIHY O VELKÉM BOŽSKÉM PLÁNU

SVATÉ KNIHY - VELKÝ BOŽSKÝ PLÁN

PROBUZENÍ JE POSTUPNÉ VYROVNÁVÁNÍ TĚLA & UZDRAVENÍ TĚLA

MAGNUM OPUS - ZÁKONY CYKLU VELKÉHO GALAKTICKÉHO ZVĚROKRUHU

TÓN & ZNAMENÍ - PULS GALAKTICKÉHO SRDCE

IMIX 1 kin 1 galaktický portál Imix - Drak.

VLNA CHICCHAN 105-117